dissabte, 28 d’octubre del 2023

Llinars del Vallés: un poblat ibèric, l'ermita de Sant Sebastià i la Torrassa del Moro

 

Powered by Wikiloc


Avui hem sortit junts amb la gent de Menarini.  Un grup de una treintena de persones, juntes per les ganes de trepitjar la muntanya i per un projecte de millora del nostre barri.  Hem quedat per compartir caminada i temps, amb la idea que tots som responsables en construir una societat més justa i solidaria.

Ruta que sortint de Llinars ens ha portat a un poblat ibèric, l'ermita de Sant Sebastià i la Torrassa. La sortida de l'estació de tren es força descoratjadora. Un pàrquing molt gran, un recorregut fins a passar les diferents vies de comunicació, les afores del poble... Però tot canvia una vegada comencem el camí de muntanya. Una pujada ben regulada fins al turó del Vent i el poblat ibèric. Fem parada per veure les restes del jaciment, no n'hi ha explicacions i la imaginació posa la falta d'informació.



                                                                    Poblat ibèric del Turó del Vent





Després comença la baixada que desfà els metres que hem pujat. Tot per corriols emboscats de bon caminar. Avui hem vist un porc senglar que estava despistat i ha sortit corrents en el moment de què hem aparegut.
Pujada a l'ermita, on hem esmorzat. Bones vistes de la comarca, el Montseny, la Mola i el parc de Sant Llorenç, Montserrat, Collserola, les cingleres de Bertí, el castell de Burriac...



                                            El voluntariat ànima de molts llocs!

D'aquí hem caminat fins a la Torrassa. Un bar per la gent que té set i la torre oberta per pujar i veure el paisatge des de dalt. Com ens han explicat, el voluntariat ha fet que tot es mantingui en peu i no s'enfonsi per la deixadesa de les administracions.
Se'ns fa tard i decidim baixar i agafar la plana per arribar a dinar a casa. 







                                                                            Mirant l'horitzó!

Excursió molt agraïda, de bon fer i amb bona companyia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada