dissabte, 6 d’abril del 2024

Camí equipat de Sant Martí Sarroca



https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cami-equipat-de-sant-marti-de-sarroca-166412226


                                           L'església de Santa Maria

                          Conjunt monumental: església i castell de Sant Martí

Excursió per començar el mes d'abril i per gaudir de la primavera. Hem escollit un recorregut curt, però divertit al costat de Sant Martí Sarroca. Deixem els cotxes al poble i sortim per un sender que ens anuncia el que serà la ruta. Camí estret, suspès entre roques i que ens deixa al costat del barranc. Fem una pujada i volta al turó de l'Artiga. Entre pins i vegetació baixa aprofitem per agafar uns quants espàrrecs per a després a l'hora de dinar. Com som molts el mànec al final fa goig.







I comença l'aventura. Deixem la pista i ens endinsem per un corriol que baixa força dret. Apareixen les primeres cordes per ajudar al descens. Ens fiquem entre la vegetació i la cinglera. Una cadena ens ajuda a arribar a la cova dels Bous. És un espai arrecerat que serveix d'aixopluc. Avancem cap a la Pastera. Un pas estret entre les roques i amb una grimpada final.








                                            Cadascú a trobat el seu lloc al mon

Com tot no és caminar i bufar, fem la parada per esmorzar. Un bon moment per fotos, xerrades i recuperar forces que encara no s'han esgotat.
Ara tenim per davant la zona de clavilles, és el començament de la via ferrata, però que el tros que farem es pot fer sense equipació. Són passos fàcils de fer i amb bones vistes. De totes maneres, alternatives hi ha. Un grupet agafar un corriol menys exposat i la resta passem per les grapes.






Encara, quan sortim d'aquest camí equipat, ens queda una forta pujada amb ajuda de cordes que ens deixarà per sota de l'antiga via ferrada.
D'aquí al Castell i l'església de Santa Maria, on fem parada per contemplar el conjunt monumental. La foto de rigor de tot el grup.








Avui acabem a una paella, els espàrrecs que hem recollit i la beguda per celebrar que tornem a ser a la muntanya i gaudim d'una bona companyia.






La foto de rigor de tots amb la cinglera darrera. La gent d'intendència no hi són. Algú a de treballar perquè la resta puguin gaudir.

Moooltes gràcies!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada