dissabte, 8 de juny del 2019

Sant Privat d'en Bas-Freixeneda-Escletxes-Salt de Sallent


Powered by Wikiloc






El dissabte 8 de juny hem quedat per caminar per la Vall d'en Bas. Sortim del Pla d'en Xurri a Sant Privat d'en Bas. Agafem la pista que s'endinsa cap a la vall, la deixarem per pujar per un corriol que al començament és un mica perdedor. Remuntem el riu Gurn que ens regala espais molt agraïts.

 





Quan deixem la riera comença el recorregut més exigent.




 Fent ziga-zaga arribem a la Freixeneda pel camí del Salt del Bot. El recorregut està ple de cucs d'aquesta plaga que està atacant al boix. Fem un petit descans sota el freixe monumental al costat de la masia. 
 



Per pistes ens apropem a les escletxes de l'Euga. Camí planer que ens permet xerrar, contemplar el paisatge, recuperar forces... Aquí el GPS ha perdut un moment la senyal i fa una caiguda d'alçada que la recupera desprès. A les escletxes l'excursió es converteix en un joc. Entrar per un lloc, sortir per un altre, baixar, pujar i el que és més important gaudir d'aquest espai. 



Desprès de dinar ens dividint. Els que no volen forçar aniran cap a Collfred, és una pista planera de 3 km, un passeig molt agradable.



 La resta farem la baixada pel Salt de Sallent i el Camí dels Matxos. La tornada comença pujant fins que agafem un corriol que baixa fort i obliga a controlar molt per no relliscar o caure. 


El Salt de Sallent és un balcó formidable sobre la vall. Aigua no cau gaire però el paisatge no ens deixa indiferents. La resta és un camí molt fresat que ens torna a l'aparcament on ens espera una beguda ben freda.

 Una bona celebració per una sortida bena aprofitada.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada