dissabte, 29 de febrer del 2020

Santuari de Bellmunt





Powered by Wikiloc

Hora Inici: 08:47 29/02/2020
Hora Fi: 16:34 29/02/2020
Distancia recorreguda: 13,3 km (07:47)
Temps en moviment: 04:31
Velocitat mitja: 1,7 km/h
Vel. en Mov.: 2,93 km/h
Velocitat Màxima: 7,76 km/h
Altura Mínima: 592 m
Altura Màxima: 1255 m
Velocitat Ascens: 202,1 m/h
Velocitat Descens: -192,2 m/h
Desnivell positiu: 746 m
Desnivell negatiu: -746 m
Temps Ascens: 03:41
Temps Descens: 04:02


Dissabte final del mes de febrer. Avui no hem sigut molts. El fred, la dificultat de la ruta o les múltiples obligacions són els motius que uns i altres han donat. Al final 6 valents hem fet aquesta sortida.
Ja havíem arribat a aquest santuari pujant de Sant Pere de Torelló però avui ho intentàvem sortint de Saderra per la carena de la serra. Hem deixat el cotxe a la rectoria de Saderra i per començar hem visitat la ermita de Sant Marcel.





 Després per pista hem anat pujant amb alguna dificultat afegida.Hem agafat un retall molt brut de branques i fusta de la neteja del bosc. Total ens hem complicat una estona la caminada.

Després d'esmorzar hem arribat a un balcó obert sobre la vall i ens ha deixat gaudir de una bona panoràmica. Bones vistes a la vall de Torelló. Encara que amb un dia una mica emboirat. 


 D'aquí en endavant anirem per la carena, que encara que amb un xic de treball gaudirem de bon paisatge i corriols molt agradables. Hi ha un petit tram equipat amb un parell de cordes, però sense perill. Si algú vol estalviar-se la grimpada i anar al costat de la cinglera hi ha un corriol que encara que és difícil de trobar, evita aquest tram.





 La cruïlla l'haurem de buscar a un collet que hi ha abans de Punta de la Rella.
La ruta fa un vuit al coll de les Gargantes per on tornarem a passar després. Continuem pujant i cap a la una ja hi som al Santuari.






 Dinarem i prendrem una cervesa per celebrar-ho. El que ens resta es una baixada llarga per tornar al lloc de sortida. Si abans hem caminat entre alzines i roures, ara ho farem per una fageda, ens trobem a la part obaga de la muntanya. 





Fem una petita parada a la font Viva, de la que brolla un bon raig d'aigua. 






D'aquí tornem al coll i ens toca una forta baixada fins a la pista de tornada a Saderra. El camí transcorre molt emboscat i erosionat. Una vegada a la pista la dificultat desapareix i es converteix en una passejada planera fins al cotxe.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada