dissabte, 27 de juny del 2020

Salt del Cabrit-Barra de Ferro-El Vilar-Sant Bartomeu Sesgorgues (Roda de Ter)


Powered by Wikiloc


Hem fet aquesta sortida el dissabte 27 de juny.

Aquesta vegada ens hem animat un bon grapat de gent. Hi ha ganes després d'aquests dies de confinament. La gravació no la vaig parar i inclou 4 km. al final del recorregut que vam fer en cotxe fins al poble per celebrar amb un refresc el final de la sortida.
Excursió no molt llarga amb l'al·licient de estar tota l'estona molt a prop de l'aigua. La veurem caure als salts, la trepitjarem amb i sense botes, ens esquitxarà i alguns aprofitaran, fins i tot, per banyar-se.
Encara que deixem el cotxes en un lloc molt lletjot, caminem quatre passes i tot canvia. Ens trobem amb el Salt del Cabrit que està espectacular.



 El corriol es va ficant sense variar d'altura pels barrancs fent voltes i revolts. A la cruïlla per baixar al riu i veure el salt de la barra de Ferro hem dividit el grup. La gent que volia fer un trajecte més suau i l'opció de endurir el recorregut fent una mica de grimpada.
El sender de baixada ha sigut molt entretingut. Molta humitat, bosc tancat i espès, el soroll de l'aigua. Ens ha costat trobar un bon pas de riu per arribar al salt d'aigua però finalment hem creuat i hem vist la cascada des de sota mateix.



La pujada ha sigut un altre historia. Hi ha un tram equipat amb cadenes i un fort desnivell que ha fet patir a més d'un. A dalt ens hem retrobat els dos grups i hem esmorzat. Aquí tres han tornat al cotxe doncs no tots anaven massa bé.


El corriol acaba baixant al riu al Molí de l'Eixerit. Lloc bonic amb un pont que no fa molta feina doncs el riu a canviat el seu recorregut. L'espai val la pena. Ens hem remullat els peus i poc desprès hem fet camí.



D'aquí al Molí de la Bertrana amb cascada i gorg. I foto de grup.





Comencem la pujada al Vilar que encara que exigent, no és massa llarga i la fem d'un cop. Arribem a la masia, desprès a la ermita i seguidament a les Sentfores on ens apropem a dos miradors per veure el Salt de la Barra de Ferro, ara des de l'altre costat de la vall.



Baixem per un suau sender cap al riu que poc abans d'arribar es complicarà amb un parell de trams de cordes. Al final ens espera un remullat de peus per poder creuar el riu.
Coincidim amb el camí d'anada i el desfem en un fet i no res.





Excursió per repetir sempre que hi hagi aigua abundant, per beure o per mollar-se.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada