dissabte, 11 de juliol del 2020

Can Marfà-Salt de la Tosca-Gorg estret (Moià)


Powered by Wikiloc

Ruta realitzada el dissabte 11 de juliol.
Aquesta vegada anem al Moianès. Un espai que tenim bastant abandonat.
Arribem a Moià i continuem amb cotxe passat el poble per una pista per evitar el tram més assolellat del recorregut.
La ruta de avui serà més pistera i amb poc desnivell. Sortim més d'hora que altres vegades i així podem estar de tornada a dinar a casa. Som una bona colla, en total 12 caminants que farem el recorregut i gaudirem de la muntanya.


Fem un primer tram fins a una masia abandonada, El Saiolic, al costat de la qual esmorzarem. Aquesta primera part és més de bon caminar, camí ample, sense desnivell ni dificultats, una estona per xerrar, comentar les vacances que s'apropen. A la segona part ens trobarem els salts d'aigua, els gorgs, els molins... moments de parades, fotos, treure botes per creuar el riu.


Quan arribem a la masia de Marfà comença la baixada al riu. Una construcció imponent amb una ermita al costat, Sant Pere. Abans de creuar el riu hi ha una font de Marfà que en aquest temps brolla amb força. Ens traíem el calçat per que no hi ha pas adient per fer-ho i superem la riera.




Del molí de la finca queda ben poca cosa i al cap de poca estona estem a la ermita de la Mare de Déu de la Tosca. Agafem un corriol que planeja per arribar al Salt de la Tosca i el Molí de Brotons. L'espai es de foto però l'aigua està molt lletja i no ens animem a fer un bany.





Tornem al camí i ens dirigim al gorg estret. També un lloc bonic que invita a seure i evitar la calor que comença a fer-se notar. 




Agafem un corriol ben fressat que ens pujar a la pista. 


D'aquí a la cruïlla que hem fet d'anada hi ha poc de temps. I sense adonar-nos hi som els cotxes preparats per tornar a casa.

Un matinal ben aprofitat. I ara, a treure la calor.
Bon estiu a tots i molta muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada