dissabte, 23 d’octubre del 2021

Santa Maria de Finestres



Powered by Wikiloc

Sortida del dissabte 23 d'octubre.  Arriba la tardor i hem agafat una excursió a la Garrotxa, per fageda i adient per tothom.  Tots contents i animats pel dia que ens espera.  Dia fresquet i amb boira quan passem per Vic i Joanetes.  Quan arribem a Santa Pau trobem un dia clar que invita a caminar.

El primer de tot, les presentacions. Avui s'han animat el Joan i la Carme a acompanyar-nos.  Esperem que gaudeixin de l'excursió.




Sortim de Santa Pau amb el dubte de quin camí escollir. Agafem cap al Puigsallança, que serà el nostre cim del dia. Amb una pujada que no és molt exigent, tenim temps per agafar algunes castanyes, trobar alguns bolets i sobretot xerrar i passar-ho bé. Quan fa una hora ben bona, tocar esmorzar i agafar forces. Serà després que ens trobarem les rampes més dures fins a arribar a la collada de Grau. Serà en aquest moment que veiem una bona colla de cotxes, preludi de la batuda de caça de porcs senglars que ens acompanyarà fins al nostre objectiu, Santa maria de Finestres.


                               Collada del Grau i la nostra sorpresa veien els cotxes de la batuda de caça.

La fageda va canviant de colors, però encara no està en el punt més bonic de la tardor. Encara que no hi ha molta humitat, els bolets abundant, però avui estem per fer caminada, un altre dia tocarà buscar canviar el xip. Arribem al faig Rodó un espai per gaudir i fer un petit descans.




Cingleres, algun petit pas equipat, sense perill, corriols ombrívols ens apropen al cim del Puigsallança on fem fotos de grup, mirem el paisatge, veiem el Canigó, el Bessagoda, el Costabona, el golf de Roses...
                                                                                  El Faig Rodó

D'aquí fins a Santa Maria es fa de pressa, fem una mica de descoberta de l'ermita i el seu entorn. Després mentre alguns es queden descansant, la resta continuem fins al Castell de Finestres. Queda poca cosa del castell, unes escales, algun tros de muralles, una cisterna... i un bon paisatge.

                                                                Santa Maria de Finestres
                                                Des del castell de Finestres

                                              Mirant l'horitzó

La baixada la fem per dintre de la fageda, corriols i alguna pista que ens portarà fins al monestir dels Arcs. Un altre moment per descansar, agafar una mica d'aigua i fer algunes fotos. Ja solament ens queda arribar a Santa Pau, fer una volta pel poble i donar per acabada l'excursió. Encara que hi ha molta gent, trobem una terrassa per seure, descansar i celebrar el final de la sortida.

                                                                      Els Arcs



després cap a casa a descansar... amb un paisatge de postal.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada